U wilt een minilening afsluiten?
Een minilening, minikrediet of flitslening is een kleine lening, met een korte aflossingstermijn, die je kunt afsluiten als je snel geld nodig hebt. Waar je een minilening kan aanvragen, welke kosten je moet betalen en wat de voordelen van een minilening zijn vind je op deze pagina.
Wat is een minilening?
Zoals gezegd is een minilening een lening van een klein bedrag, met een korte aflossingstermijn. Meestal kan je 100 euro lenen, 250 euro lenen, 300 euro lenen, 500 euro, 750 euro, 800 euro of 1000 euro lenen met een minilening, afhankelijk van de aanbieder van de minilening. De looptijd van een minilening is doorgaans tussen de 15 á 30 dagen, maar niet langer dan drie maanden. Een minilening kan je snel afsluiten waardoor je snel geld kan lenen.
Minilening aanvragen
Een minilening is eenvoudig aan te vragen bijvoorbeeld via het internet of via sms. Je vult een aantal gegevens in en kan bijna direct over het geld beschikken. Om een minilening te ontvangen moet je je voorletters, achternaam, adres, rekeningnummer en natuurlijk de gewenste minilening invullen. Doordat je via een sms geld kunt lenen kan dit supersnel.
Lening afsluiten via een sms
Je kan ook minilenen via sms. Een minilening via sms is snel af te sluiten. Je stuurt dan een sms in een bepaalde format naar een bepaald nummer en je krijgt het gewenste bedrag op je rekening gestort.
Voordelen minilening
De voordelen van een minilening zijn als volgt:
Vaak is een minilening ‘gratis’. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor de minilening. Natuurlijk moet je wel het geleende bedrag terugbetalen!
Een minilening heeft meestal een lage rente of zelfs geen rente, omdat bij een minilening kleine risico’s door aanbieders worden genomen, gezien de lage bedragen die worden geleend als je gaat minilenen.
De aflossingstermijn is kort, waardoor je snel van je minilening af bent. Dit kan je natuurlijk ook als een nadeel van een minilening zien.
Een minilening wordt snel verwerkt en kan al binnen 10 minuten op je rekening staan
Meestal vindt er geen BKR-toetsing plaats bij een minilening
Nadelen minilening
Er zijn ook nadelen verbonden aan een minilening:
Een minilening heeft een korte aflossingstermijn, waardoor je redelijk snel over genoeg geld moet beschikken om het geleende bedrag af te lossen
Je kan niet meer lenen dan €1000 bij een minilening
Door een wetswijziging moet je mogelijk een garantiestelling opgeven bij je minilening
Wat zijn de kosten?
Bij een minilening worden soms kosten in rekening gebracht. De kosten zijn verschillend per aanbieder. Sommige aanbieders bieden een spoedlening aan, waar het geldbedrag sneller wordt gestort dan bij een normale minilening. Een spoedlening brengt dan wel extra kosten met zich mee. Bij veel minileningen moet je ook rente betalen. Sommige aanbieders van minileningen rekenen geen kosten, tenzij je te laat bent met betalen.
Betalingsachterstand
Het kan voorkomen dat je de minilening niet op tijd aflost. Dit zal meestal ervoor zorgen dat de aanbieder van de minilening hogere kosten in rekening zal brengen. Uiteindelijk zal de schuldeiser een incassobureau inschakelen, wat de kosten nog meer zal laten stijgen.