Hoeveel kan ik lenen

Hoeveel kan ik lenen

Hoeveel geld u kunt lenen is van veel verschillende factoren afhankelijk. Lang niet alle kredietverstrekkers letten op dezelfde zaken bij het verstrekken van een lening of krediet, het is daarom dus ook nog eens erg afhankelijk van de kredietverstrekker. U moet ervan uitgaan dat een kredietverstrekker zoveel mogelijk zekerheid wilt hebben dat u zich wat betreft het betalen van de rente en de aflossing aan de afspraken kunt houden. Om een lening af te sluiten, moet u in de meeste gevallen een goede baan hebben met een vast inkomen. Zonder een vaste baan in het tegenwoordig al bijna onmogelijk om een redelijke lening af te kunnen sluiten. Daarnaast kijken kredietverstrekkers veelal ook naar uw leeftijd, mensen die een leeftijd hebben van beneden de 21 jaar of boven de 65 jaar komen ook niet in aanmerking voor het afsluiten van een lening. Verder dient u ook geen negatieve notitie in het BKR register te hebben (al laten enkele kredietmaatschappijen dit wel toe) en u moet met uw inkomen ook niet volledig afhankelijk zijn van een uitkering. Als u een partner hebt, dan kijkt een kredietmaatschappij ook zeker naar het inkomen van uw partner. Als u samen met uw partner een lening of krediet afsluit, dan krijg u in de meeste gevallen veel gemakkelijk een hoge lening rond.

De vraag ‘hoeveel kan ik lenen’ is voor iedereen anders te beantwoorden, het is namelijk geheel afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Als u bijvoorbeeld al tien jaar een baan hebt met een vast inkomen (fulltime), dan zult u er absoluut geen problemen ervaren bij het afsluiten van een kleine geldlening. Op het moment dat u echter parttime werkt of een baan hebt waar u slechts enkele maanden werkt, dan is het opeens alweer een heel stuk moeilijker om een lening rond te krijgen bij een kredietmaatschappij.

Natuurlijk is ook uw leenverleden bijzonder belangrijk. Als u in het verleden bij dezelfde kredietverstrekkers netjes de lening hebt afbetaald, dan krijgt u een heel stuk gemakkelijker een lening rond dan wanneer u voor de eerste keer een lening wilt sluiten bij de betreffende maatschappij. De hoogte van de maximale lening die u kunt afsluiten is daarom geheel afhankelijk van het vertrouwen dat de kredietverstrekker in u en uw financiële situatie hebt. De meeste grote kredietverstrekkers werken met vaste voorwaarden waaraan een klant dient te voldoen, bij dergelijke maatschappijen worden dan ook nauwelijks of geen uitzonderingen gemaakt. Op de website van deze maatschappijen kunt u gemakkelijk berekenen hoeveel geld u kunt lenen in uw huidige financiële situatie.