Hypotheek en BKR

Hypotheek

Het aanvragen van een hypotheek is een procedure die aardig wat tijd in beslag neemt en die nog meer tijd in beslag zal nemen als er sprake is van een hypotheek en bkr notering. In de laatstgenoemde situatie zal men namelijk op zoek moeten gaan naar een hypotheekverstrekker die de bereidheid toont om een hypotheek af te sluiten als er sprake is van een bkr notering. De meeste gevestigde hypotheekverstrekkers zullen op basis van de gehanteerde normen met betrekking tot een bkr notering een nee verkopen bij de behandeling van de hypotheek en bkr notering. In dit kader zal er dan ook uitgebreid aandacht besteed worden aan het onderwerp hypotheek en bkr notering en zullen er enkele aspecten nader worden toegelicht.

Hypotheek en bkr notering

De bkr notering staat dus bij de meeste kredietverstrekkers in de weg om een hypotheek te kunnen verkrijgen en het is daarom ook aan te raden rechtstreeks op zoek te gaan naar hypotheekverstrekkers die wel de bereidheid hebben om een hypotheek en bkr notering toe te staan. Het verschil tussen deze kredietverstrekkers is dat er bij de ene hypotheekverstrekker alleen wordt gekeken naar de bkr notering, wat al reden kan zijn voor afwijzing en dat de andere groep kredietverstrekkers verder kijkt en bijvoorbeeld de achterliggende reden van de bkr notering nader zal onderzoeken.

 

Kenmerken hypotheek en bkr notering

Om meer inzicht te geven in de mogelijkheden met betrekking tot de hypotheek en bkr notering zullen hieronder een aantal aspecten nader worden besproken.

• De hypotheekverstrekker die wel genegen is om de combinatie van hypotheek en bkr notering toe te laten zal altijd een onderzoek uitvoeren naar de reden van de bkr notering, waarbij er een onderscheid gemaakt kan worden tussen een bkr notering in de zware categorie en in de lichte categorie.

• Een aanvraag voor een hypotheek zal sneller kunnen worden afgehandeld als er sprake is van een lichte bkr notering. Ook kan er rekening mee worden gehouden met het tijdstip waarop de bkr notering is ontstaan, want een dergelijke notering blijft tot 5 jaar na het ontstaan geregistreerd staan.

• Bij het aanvragen van een offerte voor een hypotheek en bkr notering is het aan te raden om rekening te houden met de aspecten van  de hypotheekvorm en zijn ook de mogelijkheden met betrekking tot de rente en de rentevaste periode van belang. U kunt hierover eventueel informatie inwinnen bij een hypotheekadviseur.

• Ook voor een hypotheek en bkr notering geldt dat het raadzaam is om meerdere offertes aan te vragen, zodat de meest gunstige offerte gekozen kan worden.